Podotherapeut

Met RondOm Podotherapeuten heeft in-Balance een team enthousiaste en vooraanstaande (sport)podotherapeuten in huis. RondOm heeft verschillende vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland, en wordt ondersteund door zooltechnici en secretariële medewerkers.

Een podotherapeut is een zorgprofessional die gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug, die je kunnen belemmeren in het dagelijks functioneren en die ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van diabetes mellitus of reuma (onder andere artrose) kunnen door een podotherapeut behandeld worden.

Een behandeling heeft vaak verschillende redenen en verschillende doelen. Diverse specifieke factoren kunnen namelijk tot klachten leiden. Deze zijn bijvoorbeeld biomechanisch, neurologisch of orthopedisch. Maar ook externe factoren, zoals slecht zittend schoeisel, veroorzaken klachten.

De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, werkwijze en toegepaste therapieën vind je op de website van RondOm Podotherapie. Hier vind je ook aanvullende informatie over tarieven en vergoedingen. Voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak, bel je op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur met het secretariaat van RondOm Podotherapie via 088-118 0500.